Thuiscomfort

Een kleine aanpassing, een wereld van verschil

Zie hiervoor ook de website van Thuiscomfort met heel veel oplossingen en antwoorden op uw vragen.

Mensen worden steeds ouder en willen langer thuis blijven wonen. Deze wens kan in vervulling gaan door relatief kleine levensloopbestendige aanpassingen in de woonomgeving aan te brengen. Een zelfstandige toiletgang wordt als zeer prettig ervaren. Gebrek aan privacy weerhoudt veel mensen van het tijdig naar het toilet gaan, met alle gevolgen van dien. Door de zelfstandigheid te vergroten kan incontinentie worden voorkomen. Daarnaast bevordert de juiste ergonomische positie van het toilet tevens de stoelgang.

tiled bathroom with wood furniture    WISA_VarioTronic_betegeld-toilet

Met de VarioTronic , bij ons in de showroom te zien, kunt u gemakkelijk de hoogte van het wandcloset aanpassen aan de wensen van de gebruiker. Maximaal zit- en sta-op-comfort (18 cm hoger dan standaard closethoogte) met een ideale hoogte voor optimale stoelgang (2 cm lager dan standaard closethoogte).

Voor meer informatie zie ook de pagina van Wisa

Ook wanneer de bewegelijkheid of de mobiliteit minder wordt is het toiletgebruik een belangrijke factor in ons leven. Met de Geberit Aquaclean of Geberit Sela wordt het toiletgebruik een stuk gemakkelijker en voor u een zorg minder.

Hygiëne in een nieuwe dimensie. (bij ons in de showroom te bezichtigen)

Een douchewc die eruitziet als een normale wc. Geberit AquaClean Sela overtuigt door zijn strakke design en past altijd subtiel in elke badkamer. Met een druk op de knop reinigt hij uw onderlichaam met een lichaamswarme, tedere, luchtige douchestraal. De intensiteit van de waterstraal kan in vijf standen worden geregeld en de oscillerende douche zorgt voor een bijzonder weldadig effect. De toiletzitting kan in een handomdraai worden verwijderd, om het schoonmaken te vergemakkelijken.

SelaSela  aquaclean

Klik hier voor de Geberit Aquaclean brochure.

 

In samenwerking met Etac kunnen wij Uw badkamer op vele manieren gebruiksvriendelijk maken zodat U nog heel lang thuis kunt genieten van Uw eigen comfort. Voor informatie over Etac klik hier

 

De ideale manier voor het renoveren van Uw badkamer, de Novellini Revolution, nu ook in onze showroom te zien.

Revolution1

Wordt het bad U teveel of gebruikt U het niet meer en zou U er een fijne inloopdouche in de plaats voor willen? wij kunnen binnen een paar dagen, zonder al te veel grote ingrepen Uw bad ombouwen tot een comfortabele doucheruimte met meerdere oplossingen voor de instap en in zeer veel maten mogelijk. Kom gerust eens langs om de mogelijkheden te bekijken.

badombouw naar douche

 

Kalbo Sanitair en Tegels heeft zeer veel oplossingen voor de badkamer en de toiletruimte als het om hulp oplossingen gaat. Kom vrijblijvend langs voor het bespreken van alle mogelijkheden zoals de variabele wastafel, de douche ombouw, het variabele toilet of de douche-wc en natuurlijk de vele andere aanpassing mogelijkheden.

 

Variuscare

“Dat is toch geen…

… barrièrevrije wastafel!” Juist voor dit gebruik zijn de nieuwe VARIUScare losse wastafels van Franke ontwikkeld. Vorm en functionaliteit houden rekening met de behoeften van mensen met lichamelijke beperkingen.
De zacht afgeronde wastafelcontour van de VARIUScare-lijn omsluit de modern, vlakke bak, waardoor het handen wassen comfortabel is. De wastafelrand is aangenaam vast te pakken, dankzij de warme aanraking en beschikt al over geïntegreerde greephulpen. Hierdoor is het aantrekken en ondersteunen van alle zijden mogelijk en wordt tegelijkertijd elke stigmatisering van de gebruiker vermeden.
Naar wens kan een gekleurde strip naadloos in de rand worden aangebracht, die dankzij het 2-zintuigen-principe voor een visuele oriëntatie van de wasbak zorgt. Met de optioneel verkrijgbare standaard kleurstrippen in de kleur ombergrijs (RAL 7022) wordt een zo hoog mogelijk contract met de alpine-witte wasbakkleur bereikt. Op aanvraag kunnen ook andere RAL-kleuren worden gebruikt.
De wastafels zijn vervaardigd uit kunstharsgebonden composiet en beschikken met hun poriënvrije, gladde oppervlakken over uitstekende reinigingseigenschappen. De VARIUScare losse wastafel is beschikbaar in drie formaten, naar keuze met of zonder kleurstrippen.

Ook de serie Exos is beschikbaar met b.v. handrepen aan de voorzijde van de wastafel of aan de zijkant van de wastafel, bied alle comfort voor b.v. rolstoelgebruikers of mindervalide die een steuntje kunnen gebruiken bij de wastafel.

Exos  Exos1

 

ViegaEcoplusWastafelelement

In hoogte verstelbare wastafel van Viega (zichtbaar bij ons in de showroom)

Viega hoog laag

Het bekende in hoogte verstelbare wc-element van Viega is al bijna een klassieker. En nu is er ook een uitvoering voor de wastafel. Volledig mechanisch: met één druk op de knop en zonder stroom kan de wastafel op ieder moment traploos 20 cm in hoogte worden versteld.

Viega brengt de volledig levensloopbestendige badkamer weer een stap dichterbij. Het nieuwe wastafelelement laat zich moeiteloos aanpassen aan de individuele gebruiker. De hoogteverstelling is traploos tussen circa 70 cm en 90 cm. De op- en neergaande beweging is mechanisch en zonder stroom. De bediening kan niet gemakkelijker: met één druk op de knop wordt de wastafel omhoog gebracht. Met een lichte druk van een hand zakt de wastafel. Wanneer de gewenste hoogte is bereikt, wordt deze stand gefixeerd door een tweede druk op de knop.

Kant-en-klaar
Viega levert het in hoogte verstelbare wastafelelement standaard met alle benodigde techniek. Daaronder een beweegbaar binnenframe, een geleidingssysteem en de nieuwe inbouw aansluitbox. De aansluitbox is voorbereid op aansluiting van warm en koud water en de sifon. Hoekstopkranen, een verchroomde afvoerbocht en aansluitmateriaal voor het wastafelarmatuur worden meegeleverd. Breedte 49 cm, hoogte 113 cm.

Het volledige Viega Eco Plus-wastafelelement blijft onzichtbaar achter een fraaie afdekplaat van hoogwaardig veiligheidsglas. Een verchroomde plaat bedekt de inbouwbox met de wastafelaansluitingen. De bedieningsknop kan op iedere gewenste plaats op de voorwand worden geplaatst.

Geschikt voor veel wastafels
Het Viega Eco Plus-wastafelelement is te combineren met een grote verscheidenheid aan wastafels van maximaal 70 cm breed en maximaal 21 kg.